Alfons – Hund i Sverige

Namn: Alfons
Ålder : Född 20 Nov 2017

Kön: Hane
Storlek:
Vikt (cirka): ca 8 kg
Överlåtelse : Enligt ö.k

Alfons
Vi fick ett mail från Husse och matte till Alfons som beskrev sin ångest och sin panik över att behöva lämna ifrån sig denna underbara kille.. I mailet stod:
Detta är det mest förkrossande mejl som vi någonsin har skrivit. Det är vår hund och han är som ett barn för oss – vi älskar den här hunden….

Alfons har varit i Sverige i ungefär ett år och han är en underbar hund som är så inneligt älskad av hans familj och det är ett mycket tufft beslut man nu tvingats ta då Alfons inte trivs i storstadsmiljö där osäkerheten och tryggheten försvinner bland motorcyklar, bussar, bilar och en massa buller men tyvärr är det just i staden man måste göra dom dagliga promenaderna och för Alfons skull är det bästa om han kan få komma till en lite mer lantlig miljö där han kan få koppla av denna stress som det innebär när man lever mitt i stan.

Husse skriver:
Alfons är en väldigt osäker kille och rädd för rätt mycket saker. Han är också otroligt smart och intelligent vilket också gör att han förmodligen överanalyserar alla sina rädslor och har svårt att slappna av. Han är otroligt lättlärd, han var bäst av alla på kantarellsökkursen, blev rumsren på tre dagar, klarar alla Nina Ottosson spelen galant. Sista månaden har vi klickertränat honom en massa och han förstår precis vad han ska göra direkt. Han är den smartaste hunden vi har träffat. Klicker träningen får honom också att börja slappna av lite mer utomhus.

Han stora favoritsysselsättning är att gå skogspromenader – något vi gör varje helg. Då är han en helt annan hund. Han kan söka kantareller och har ett stort tålamod med det, men du måste lägga ut kantareller för hans nos är tyvärr inte superbra. När du väl är en del av hans flock är du hans vän för livet. Han älskar alla sina vänner – men har tyvärr svårt för andra personer om dom kommer för nära hans trygga zon. Alfons skulle behöva en trygg vän och en ledare i hans flock så att han kan släppa taget och bara få känna sig trygg och säker i sin flock.

Han har mycket energi och är en rolig hund med stor personlighet. Han är också otroligt gullig och ser ut som en valp. Många stannar oss på gatan och kommenterar vilken söt hund vi har.

Är du den som kan ge denna lilla kille en framtid i en lugn miljö gärna med en stabil hund som kan agera som mentor till Alfons så hör av dig med en intresseanmälan till oss..
Alfons finns i Stockholmsområdet.
 

 

 

Kategori:
Facebook