Hund i Sverige – Andy

Namn: Andy
Ålder: Född 2017

Kön: Hane
Vikt (cirka):  17 kg
Överlåtelse : Omplacering enl ö.k

Andy
Vi söker nytt, tryggt hem med mycket tid och förståelse för bakgrund/beteende till fina Andy. Andy söker sitt egna hem där han kan få tränas i att möta andra människor på sina egna villkor och takt men också ett hem där han kan få känna sig trygg omgärdad av massor med kärlek.Vi önskar att Ni bor lantligt i hus, ej är speciellt sociala och att Ni har tålamod, tid, kärlek och förståelse för Andys ”problembeteenden”.

Nuvarande matte lever ensam – med särbo – och var väldigt isolerad med mycket få kontakter under coronapandemin och det satte tyvärr sina spår. Då matte känner att hon vill vara mer social känner hon sig låst då hon inte har så många personer omkring sig som Andy accepterar som kan ställa upp som hundvakt. Andy är en kille som blivit misstänksam mot personer han inte känner på grund av att matte bor på landet och hade väldigt få kontakter runt omkring sig när Andy anlände under pandemin. Han gör starka utfall mot främmande människor och Du som blir hans nya familj måste ha folk omkring Dig som förstår att oavsett hur fin Andy än är så ska han så småningom få möjlighet att nosa lite på benen utan att en hand sträcks ned/fram och utan att någon ger honom uppmärksamhet och tittar på honom.

Andy är lugn hemma i sin trygghet och pigg och allert på promenaderna. Glad, mysig och uppmärksam på vad matte signalerar. Söker ögonkontakt för att läsa av matte. Mjuk i pälsen och i sinnet. Tycker om att sitta nära i soffan och mysa och bli smekt. Han har aldrig varit sjuk på det 1 1/2 år han varit i Sverige eller i vårt shelter. Han går bra med andra trygga hundar och han har ett fåtal människor i sin nära ”flock” som han blir väldigt glad över att få träffa men det räcker inte.

Andy behöver positiva kontakter i en trygg miljö och gärna en stabil tik i familjen som han kan leka och känna sig trygg tillsammans med.
Andy kom till Sverige i november 2020. Matte har efter många vändor bestämt sig och tagit beslutet i att finna ett nytt hem och vi hoppas att Andy hittar sitt hem där han kan få känna sig trygg trots att det finns okända människor runt omkring honom. Du bör vara en lugn, stabil och tydlig ägare som ser Andys möjligheter och låter allt ta den tid som krävs. Du ska ta Dig an Andy med vetskapen om att det är Du och han mot världen.
Kan du ge Andy det han behöver och känner du att du kan vara ”rätt” person för denna killen så tveka inte utan skicka in en intresseanmälan till oss.

OBS! När du skickat ditt intresse så håll koll i din inkorg för skräppost då våra första svar kan hamna där.

 

Kategori:
0