Denna kampanj är avslutad och går inte yngre att skänka pengar till. 

Kampanjen: Från Braila till Bukarest

Kampanjen går ut på att rädda 500 hundar från döden. Hundarna behöver flyttas före årsskiftet från ett tidigare dödshägn i staden Braila – till ett eget privat hundhägn i huvudstaden Bukarest – där veterinärklinik, personal och ytterligare ett auktoriserat hundhägn redan finns. Bakom kampanjen och på plats i Rumänien finns den svenska ideella välgörenhetsorganisationen DogRescue Sweden, som tillsammans med DogRescue Romania kommer att leda verksamheten. Men det måste gå fort, det är ont om tid. ´

 

Kontraktet med staden Braila där hundarna sitter idag löper ut vid årsskiftet. Avtalet kommer inte att förnyas, vilket innebär att hundarna som en gång överlevde ”dödslistan” återigen kommer att gå samma öde tillmötes. Hundarna behöver därför flyttas omgående.

Garofita Hofmann, veterinär från DogRescue Romania berättar:
”Från början kom vi överens med kommunen att vi bara skulle ta hand om de cirka 300 hundar som fanns där. Det gjorde vi. Även om många hundar dog varje dag i början, lyckades vi vända det hela. Hundarna på plats blev friska och många adopterades bort till andra europeiska länder och fick nya hem. Men kommunen har oberäkneligt fortsatt att kasta in nya hundar hela tiden! Och nu orkar vi inte längre! Det finns ingen ekonomi kvar för att DogRescue ensam ska kunna fortsätta hjälpa hundarna i Braila. DogRescue får inte något ekonomiskt stöd ifrån statligt håll. DogRescue står med stora omkostnader varje månad för att försörja 500 hundar! Driftkostnaden i Braila uppgår till enorma summor och det har blivit omöjligt att hantera situationen eftersom utgifterna blivit så höga och villkoren oberäkneliga. DogRescue klarar inte av mer!”

Idag har det gått över två år sedan DogRescue efter en uppmärksammad auktion och tuffa förhandlingar i staden Braila fick tillstånd att ta över det döende hundhägnet Lacu Sarat i norra Rumänien. I över två år har DogRescue med samarbetsorganisationer kämpat och gett hundarna hopp om ett nytt liv. Nu riskerar detta att gå om intet och kontrollen över hundarnas liv förloras.

Christel Malmberg, ordförande från DogRescue Sverige berättar:
”Vi vill med insamlingskampanjen förhindra att detta sker och rädda 500 hundar från en plågsam död. Bara genom att flytta hundarna till det nya hägnet i Bukarest – kan hundarna räddas. Men det är bråttom! Flytten måste ske innan jul och för det krävs mycket pengar.”

Nu vädjar vi om din hjälp.

Snälla hjälp oss att göra skillnad. För att varje liv räknas! Hjälp en hund idag. Donera en valfri gåva. Och dela detta med dina vänner i sociala medier. Hundarna i Braila kommer att tacka dig.

 1. Vad händer om vi inte gör något?
  Det korta svaret: många hundar kommer att dö. När DogRescue ingrep år 2014, var många hundar i så svårt skick att det dog mellan 15 – 20 hundar om dagen. De svårast sjuka hundarna tog DogRescue med sig till sin veterinärklinik i Bukarest. Varje vecka började man åka skytteltrafik mellan Bukarest till Braila, en bilresa som tar 8 timmar tur och retur. Till slut började hundhägnet i Braila återhämta sig. Hundarna fick en annan blick och en glimt i ögonen som man inte tidigare sett. Dem hade vunnit livet tillbaka, hundarna hade börjat leva igen. Nu hotas man att ta detta ifrån hundarna igen, på det mest grymmaste sätt av alla. Med ett osäkert kontrakt och höga kostnader varje månad som investeras i ett hägn man hyr, kan man inte fortsätta utveckla verksamheten i Braila. Nu är det offentligt att kontraktet med Lacu Sarat i Braila, inte kommer att förnyas. Hundarna måste därifrån omgående.
 2. Varför behövs 500 000 SEK?
  Vi räknar med att det kostar cirka 1000 SEK per hund varav 500 hundar*1000 SEK= 500 000 SEK. Beräkningen är gjord utifrån en budget för flytt, transport, kennlar, mark och koja och halm. Detta är en preliminär budget. Självklart hoppas vi på att få in mer pengar. Varje krona behövs!
 3. Varför kommer kampanjen ut så sent?
  Vi har sedan februari år 2016 letat en säker plats till rimligt pris – och har nu hittat den i närheten av Bukarest vilket är nödvändigt. Under sommar och höst har vi suttit i förhandlingar med myndigheter, kommuner och andra berörda parter och har nu äntligen funnit en hållbar och långsiktig lösning för dessa hundar.
 4. Varför just 500 hundar?
  Det finns idag cirka 500 hundar i hundhägnet. Flera internationella organisationer som DogRescue sedan tidigare samarbetar med kommer inom det snaraste att försöka ta hem hundar som tidigare reserverats. Merparten av hundarna är dock inte reserverade och klara för adoption än. Hundratals hundar riskerar att lämnas kvar. Det finns även betydligt fler hundar i området kring Braila, vilket innebär att det nya hägnet ska försöka ta emot så många nya hundar som det är möjligt.
 5. Varför använder ni er inte av 90-konto?
  Vi använder oss inte av 90-konto eftersom vi vill att varenda insamlad krona ska gå till ändamålet att rädda liv och hundar – inte till höga avgifter som krävs vid ett 90-konto. DogRescue bokför enligt bokföringslagen och anlitar löpande en extern redovisningsbyrå för hjälp med insamlade pengar och utgifter. Föreningen har även en auktoriserad revisor som hjälper till vid årsboksluten.
 6. Kommer ni att ta emot volontärer?
  Ja självklart men mot självkostnadspris. Ett volontärsprogram är under utformning för att det ska bli det bästa för den som vill komma ner och hjälpa på plats. Från och med våren 2017 hoppas vi på att våra första frivilligarbetare ska få åka ner och hjälpa till på plats. Mer information om detta kommer.
 7. När hundarna är flyttade vad händer sen?
  Samtliga hundar registreras i vår nya databas. De hundar som har en chans till en ny familj och adoption ska få det. De hundar som inte kan leva i en familj kommer till DogRescue Sanctuary – en fristad på landet där en familj tar han om de som av olika anledningar inte klarar att bo hos en vanlig familj.
 8. Kommer man att få hälsa på i det nya hägnet?
  Absolut, vi kommer att ha enklare bostäder tillgängliga så att du tillsammans med vår personal kan besöka hägnet. Du kommer alltid att känna dig välkommen. Utöver personal dygnet runt kommer det även att finnas kameraövervakning, stängsel runt hela anläggningen, fungerande elektricitet, vatten och avlopp.
 9. Hur hjälper jag bäst?
  Det går bra att donera internationellt via vanlig banköverföring, kreditkort, Paypal eller Swish (endast inom Sverige). Du kan donera från alla länder i världen. Alla insamlade pengar går till att rädda dessa hundar från döden. Efter du donerat ett valfritt bidrag får du gärna dela denna information med dina vänner via Sociala medier. Då ökar du chansen ytterligare!
 10. Vad händer efter insamlingen är avslutad?
  Löpande information om projektet kommer att skickas ut efter insamlingen är avslutad. Du kommer att få nyheter om projektet via e-post. Om du inte vill få nyheter om projektet väljer du bara att avregistrera dig från kommande utskick.

TOTALT INSAMLAT

Antal bidragsgivare

2451

Dagar kvar

0

Kampanjen slutar

2016-12-31

Skänk valfri summa

0