Eros

Namn: Eros
Ålder: 2019

Kön: Hane
Vikt (cirka):  
Överlåtelse : 2000  :-

Eros
Att berätta hela Eros historia skulle ta lång tid och varje gång vi tänker på det så gör det så ont i våra hjärtan. Eros hittades av Rudi när han tillsammans med sin syster Athena kom springande mot Rudis bil ute på landet. Rudi såg genast att någon hade kapat av både Athenas och Eros ben efter låret och misstänkte att det var för att dom eventuellt inte skulle kunna rymma från ägaren. Ett trauma som dessa två fått utstå och där dom säkert hört varandras skrik efter smärtan då benen höggs av.
Detta gjorde att syskonen var tightare än någonsin och Eros gjorde allt som stod i hans makt för att skydda sin syster. Dock tog det inte slut här..

Vi tog genast beslutet att ingen fick dela på detta syskonparet då dom genomgått samma trauma hos samma ägare, MEN… I februari 2022 behövde vi hjälp i hägnet och blev också erbjudna detta av en annan förening där vi gick in och betalade allt resor, kostnader och allt då vi var i akut behov av hjälp med vissa hundar. Vår mardröm började där och då..Personerna kom och vi talade om vilka hundar som vi behövde hjälp med men man gjorde tvärtom.. Man tog hundar som var socialiserade och som var klara för att kunna åka hem, man registrerade om dessa och man skiftade namn på många av våra hundar. Vi uppdagade detta efter några dagar men förstod inte riktigt att man kunde göra så här.. Något som vi också påtalade var att ingen fick dela på Eros och hans syster Athena.

Personerna gick in i kennlarna tog hundar som dom tyckte var fina och tog dom helt enkelt till ett hägn som fanns i närheten för att man hade en transport veckan efter till deras land där man sedan adopterade ut hundarna, man hittade på ursäkter om hundarna som att dom led, att dom mobbade varandra och att dom angrep varandra.. Man gick in helt sonika och ryckte Athena från Eros med anledningen av att han attackerade henne sen placerade man Eros längst bak i hägnet där han varken såg eller hörde var hans Athena tog vägen. Natten som följde var hemsk för Eros, han bröt sig ut ur sin kennel och han letade och letade efter sin älskade syster som man tagit ifrån honom. Ett trauma som ingen ska behöva uppleva men som man totalt struntade i för man ville ha Athena..

För att Eros skulle få komma på andra tankar så fick vi hjälp med en rehabiliteringsplats till honom och han flyttade ner till detta centra där han finns än idag.
Nu vill vi och rehab personalen att han ska få komma hem, att han ska få slippa bo i en sheltermiljö och att hans chans ska få komma.. Han är färdig rehabiliterad sedan länge men vi vill inte flytta tillbaka honom till det hägnet som han så bryskt och brutalt förlorade sin syster i. Eros behöver byta miljö och få komma hem

Eros har 3 ben, han orkar inte gå några långa sträckor och en kort promenad på 5-10 minuter är alldeles lagom för att inte anstränga kroppen för mycket. Han behöver en trädgård som är inhägnad där han bara kan få mysa och ta det lugnt och där han kan få vara ifred med sin husse eller matte. Eros behöver bo som ensamhund då han inte ska utsättas för mer trauma och där han ska få känna sig som den enda hunden som man verkligen bryr sig om. Han ska heller inte bo med barn och till dig som är intresserad så måste du förstå denna killens alla trauma, ha förståelse tid och tålamod och absolut ha vana från traumatiserade hundar.

Vi vet att det är en del krav som medföljer med denna killen men det får inte gå fel fler gånger på grund av andras behov då han någongång måste få känna sig trygg

OBS! När du skickat ditt intresse så håll koll i din inkorg för skräppost då våra första svar kan hamna där.

 

Kategori:
0