Hundarnas bakgrund

Hundarna som lever i vårt shelter är oftast eller 80 % hundar som en gång varit ägda, blivit dumpade och helt plötsligt fått klara sig på egen hand, dom har från att ha bott hemma kastats ut i större revir där dom blivit skadade och i bästa fall bortjagade. Dom har försökt få mat och överleva men inte alltid lyckats.. Några gånger om året gör vi även större insatser där vi hämtar 20-30 hundar redan dödsdömda i ett public shelter där dom står på dödens lista och inte får en chans.. Hundar som kan vara sociala, ledsna och saknar sin familj om familjen slängt in den där eller hundar från gatan där hundfångare är grymma mot dom, dessa tar av naturliga skäl lite längre tid att socialisera då dom har svårt för att lite på människan igen och dom har lång väg att vandra innan dom är klara.

Under den tid som DogRescue Swedens  hundar lever i hägnet blir de omhändertagna av hundskötare samt veterinärer då hägnet även innehar en egen lite mindre klinik belägen mitt inne i Bukarest.

Den sista veterinärbesiktningen äger rum dagen före flygresan till Sverige då hunden också avmaskas mot dvärgbandmask och annan mask. Medelhavssjukdomar som leishmania och hjärtmask är mycket sällsynt förekommande i området kring hägnen då klimatet här är tempererat med kalla vintrar vilket missgynnar de insekter som sprider sjukdomarna. För att vara på den säkra sidan har DogRescue ändå valt att låta testa alla hundar mot dessa sjukdomar före avresa till Sverige.

Din hund har valts ut och utvärderats både av veterinärer, hägnets personal samt oftast tillsammans med en representanter från DogRescue. DogRescue besöker hägnen regelbundet och kan kontinuerligt följa upp de individuella hundarnas mentala utveckling och fysiska hälsostatus. Då vi har ett mycket nära samarbete med våra rumänska kollegor så får vi också kompletterande rapporter och uppdateringar angående våra hundar så fort någon förändring sker.

0