Hundarnas bakgrund

De hundar som finns i Dog Rescue Romanias hundhägn är som regel en äkta ”gatuprodukt” med härstamning ur generationer hundar som också de har levt på gatan. Majoriteten av Dog Rescue Romanias hundar har hittats eller infångats av antingen vänliga Rumäner eller av hägnets medarbetare och veterinärer. Hundarna kommer antingen från någonstans ute i samhället eller från dem kommunala dödshägnen. Hundar som anses särskilt lämpliga för adoption erbjuds en plats i hägnet liksom de hundar som bedöms ha svårt att överleva på egen hand ute i samhället. Ett fåtal av Dog Rescue Romanias hundar har tidigare haft en ägare som av någon anledning har tröttnat på dem och antingen lämnat in dem till hägnet eller helt enkelt kastat ut dem på gatan.

Under den tid som Dog Rescue Romanias hundar lever i hägnet blir de omhändertagna av hundskötare samt veterinärer då hägnet även innehar en egen stor klinik belägen mitt inne i Bukarest.

Den sista veterinärbesiktningen äger rum dagen före flygresan till Sverige då hunden också avmaskas mot dvärgbandmask och annan mask. Medelhavssjukdomar som leishmania och hjärtmask är mycket sällsynt förekommande i området kring hägnen då klimatet här är tempererat med kalla vintrar vilket missgynnar de insekter som sprider sjukdomarna. För att vara på den säkra sidan har DogRescue ändå valt att låta testa alla hundar mot dessa sjukdomar före avresa till Sverige.

Din hund har valts ut och utvärderats både av veterinärer, hägnets personal samt oftast tillsammans med en representanter från DogRescue. DogRescue besöker hägnen regelbundet och kan kontinuerligt följa upp de individuella hundarnas mentala utveckling och fysiska hälsostatus. Då vi har ett mycket nära samarbete med våra rumänska kollegor så får vi också kompletterande rapporter och uppdateringar angående våra hundar så fort någon förändring sker.

Facebook