Om DogRescue

DogRescue är en av Sveriges största hjälporganisationer för gatuhundar i Rumänien. Vi finns i Sverige men har också ett eget Shelter strax utanför Bukarest och en mindre veterinärklinik mitt inne i Bukarest där vi är aktiva. DogRescue är en ideell förening som med ideella krafter arbetar för att rädda liv och göra skillnad – på riktigt! Varje år hjälper vi hundar från gatans hårda värld och räddar dom från så kallade ”dödslistor” där dom fångats in i väntan på en grym och plågsam död.

Vi drivs helt ideellt

Föreningen drivs helt ideellt, vilket innebär att inga löner plockas ut mer än till anställda hundskötare och veterinärer – varje krona, går till ändamålet. Eftersom föreningen endast tar emot donationer från privatpersoner och företag – är din gåva otroligt viktig för oss. Du kan välja att stödja oss på många olika sätt. Antingen genom en ren donation via swish eller banköverföring, genom att bli stödmedlem, genom att köpa ett av våra Gåvogram, genom att bli företagssponsor 

Privat hundhägn

DogRescue äger och driver sitt eget privata hundhägn ”Butimanu” som är av hög standard och är en av få med en mindre klinik där hundratals hundar tillsammans med personalen är som en enda stor familj. Vi har också som enda hägn vi känner till, en egen hundpool och aktiveringspark där hundarna turas om att leka, träna och socialiseras. Vårt hägn har vi byggt från grunden, från råmark till vad det är idag för att vara oberoende av andra och ha full insyn och kontroll på hela verksamheten.

 

 

Kampanjer för kastrering, akuta insatser och utbildning

Varje år gör vi akuta insatser där vi räddar livet på hundar som är skadade och vi sprider information till byfolk och genom skolor. Vi tror på att utbildning och attityd förändring går hand i hand med att förändra villkoren för djuren, i länder där man inte respekterar djur på samma sätt som vi gör hemma i Sverige. Vi hjälper också till med kastreringar som utförs i olika städer och vi anordnar egna kampanjer i vårt hägn där vi öppnar portarna för gratis kastrering till det fattiga folket i byarna runt omkring i vårt område. Dom som inte kan ta sig till oss åker vi och hämtar så att djuren får den vård och kastrering som behövs.

Hur vi jobbar

1. Räddningsaktioner på gatan och från andra hundhägn.

Vi tar hand om skadade hundar eller djur som folk rapporterar om – till att köpa ut hundar som skall avlivas eller missköts grovt i andra hundhägn.

2. Utbildningskampanjer för barn i skolan.

Det är barnen som är framtiden och som kan utbilda sina föräldrar för att på lång sikt förändra attityden till gatuhundar. Ett exempel på detta är barnboken ”Chippen från Tippen” som delas ut på Rumänska skolor och säljs i Sverige till förmån för föreningen där författarna valt att skänka 25% av vinsten till DogRescue.

3. Vi äger och driver vårt eget privata hundhägn.

Vårt shelter håller en hög standard och är en av få med en mindre veterinärklinik där hundratals hundar tillsammans med vår personal är som en enda stor familj. Vi har också en egen hundpool där hundar kan svalka sig på sommaren och rehabiliteras efter skador. I vår Aktiveringspark turas hundarna om att leka, träna och socialiseras.

 

4. Adoptionsverksamhet.

Vi har en adoptionsverksamhet som uppfyller mer än vad svensk lagtstiftning säger för att ta in hundar från utlandet. Varje hund testas noggrant mot sjukdomar flera gåner per år, vaccineras, chipmärks, utfodras och socialiseras innan våra resenärer tar dom till Sverige med flyg. Vår adoptionsverksamhet är också restriktivare än andra. Vem som helst får inte bli adoptör eftersom hundarna i sig redan har trauman med sig och behöver tid och kärlek för att läka och vänja sig vid ett nytt liv i trygghet. Därav är vår jourhemsverksamhet minimal och vi följer också upp alla som har adopterat en hund – och tar ansvar för hunden – livet ut.

 

5. Vi sysslar med opinionsbildning.

Vi påverkar lokala politiker i det land vi är verksamma som har makten att förändra på större skala.

 

0