Vi är framme vid Årets sista dag och för att summera detta år lite kort så har det varit tufft för både oss i föreningen, på plats i Rumänien för personal, rescuers och inte minst för er som följt oss och varit med oss i kampen för ett bättre liv men vi kan trots allt säga att det varit ett bra år för många av hundarna där vi tillsammans gjort skillnad mellan liv och död för många djur.

Hägnet i Butimanu har kommit igång på allvar och det byggs för fullt för att utöka platserna så att fler liv kan räddas. Vi har tack vare er kunnat bistå enormt till kastrerings kampanjer som är så viktiga och som räddat tusentals liv från att födas till svält och grymma öden. Vi har också med er hjälp kunnat gå in i Brailas kommunala hägn och fått ut många hundar som alla stod på dödslistor och där dagarna var räknade. Allt detta tack vare er support, er hjälp och er förståelse för denna kamp som vi aldrig kan ge upp.

Många gånger under detta år har vi som arbetar i föreningen på nära håll också känt hopplösheten, ledsamheten och frustrationen komma krypande och det är många tårar som rullat under året till exempel när rapporterna om Brailas beslut där också många hundar miste sina liv. När vi fått stå vid sidan om när olika rescuers inkommit med rapporter om skadade, livlösa och fruktansvärt plågade djur. Vi vill inte säga nej till en enda själ i detta land då vi vet att skillnaden blir mellan liv och död men vi har tillsammans gjort allt vi kan för att hjälpa och för att rädda.

Vi går nu in i ett nytt år 2018 och starten med detta år kommer att bli en kampanj då vi nu äntligen fått klartecken från Rumänien om en egen klinik som är så väl behövd för att dessa liv ska kunna räddas och skonas från ett lidande. En klinik som vi inte riktigt än vågar tro på men vi slutar inte hoppas…Du kan läsa mer om detta på vår hemsida under fliken kampanjer.

Vi har också i slutet av året tack vare en större donation kunnat sätta igång Bygget för byggnad B där 12 nya kennlar ska färdigställas och man har kommit en bra bit på väg, dock kommer det behövas mer medel även till detta så att bygget kan slutföras och godkännas av myndigheten vilket innebär att fler liv kan skonas och räddas.

Vi vet att vi har ett tufft år framför oss men vi vet också glädjen och lyckan som det innebär när dessa liv kan räddas, när en hund som suttit på dödslistan och varit timmar ifrån döden kan få en fristad eller när hunden på gatan som svultit, misshandlats och levt ett liv som vi inte ens kan föreställa oss kommer att räddas till trygghet vård och kärlek.

Vi kommer att fälla många tårar både i glädje och sorg även under 2018 men tillsammans gör vi skillnad och vi hoppas att ni är med oss hela vägen även under 2018.

Stort tack till er alla som kämpar med oss, medlemmar, följare, aktiva och inte minst till Kristin Sundby med teamet från Norge och till Rudi Hofmann och hans team på plats i Rumänien, utan er kan vi inte hjälpa någon..

Håll hårt i era djur denna dag och tänk efter före då det är lätt till panik när fyrverkerierna sätter fart. Dubbelkoppla, aktivera, undvik att gå ut när det är som värst och låt katten vara inne. Allt för att undvika rymningar där djuret far illa i sin panik att fly..Ta hand om er och var försiktiga i kväll.

Gott Nytt År!
Styrelsen i DogRescue

Facebook