Uppehåll av nya adoptioner!

På grund av rådande situation gällande spridningen av covid -19 och fullt fokus kommer att ligga på redan bokade hundar
med dess nya familjer kommer vi att göra ett uppehåll av nya adoptioner.
.

Vi kommer under tiden att uppdatera denna sida med såväl nya som ”gamla” hundar så att fler hundar
kommer få en chans till ett liv i trygghet.

Vid annan information som inte berör ny adoption var god kontakta info@dogrescue.se

Vi tar inte emot nya intresseanmälningar under denna tid gällande hundarna som befinner sig i Rumänien men ber dig hålla koll här och när vi öppnar för adoptioner igen är du varmt välkommen åter. Gäller det en hund som redan finns i Sverige för omplacering är du varmt välkommen med din intresseanmälan till oss. 

Hundar för omplacering i Sverige

Hundar för omplacering i Sverige!

Albu.

Albu.

Albu ❤
 
Albu är killen vi minns från senaste transporten då han kom loss och i vår förtvivlan visste vi inte om han skulle gå att fånga in eller inte. Tack vare alla eldsjälar som fanns på plats och som tog sig dit så kunde kvällen till slut få ett lyckligt avslut.
Då alla var skärrade, inte minst Albu själv så bestämde vi då att han behövde en rehabiliteringsplats där vi på nära håll kunde låta honom vila ut och också bedöma honom på nära håll. Albu har visat sig vara en fantastisk kille och vi anser att hans rehab tid nu börjar närma sig sitt slut..
 
Då vi i samråd med hans matte tagit ett beslut för Albus bästa att han inte ska bo i stan utan på landet med trädgård så söker vi nu hans för alltidhem. Matte bor nära trafikerade vägar och har sedan tidigare 2 små hundar genom oss och trots att hon inte vill släppa Albu så förstår hon att det optimala för honom inte är i en lägenhet. Därför väljer vi nu tillsammans att han får flytta direkt till ett nytt hem från rehab hemmet han befinner sig i nu.
 
Albu är född 2013 och vi ser att du bor på landet eller i hus med en inhägnad trädgård då han inte ska bo i en lägenhet, vi ser även att det inte finns små barn då han kommit upp i ålder och skulle må bra av att få all den uppmärksamhet som han så gärna vill ha och behöver. En kille som man nu kommer ha svårt för att släppa men då hans nuvarande rehab hem har fler hundar som behöver uppmärksamhet så vill vi ge honom ett hem där han kan få fortsätta blomma ut som den fina kille han är..
 
Är du intresserad av att ge honom ett för alltid hem så hör av dig till oss med en intresseanmälan : https://www.dogrescue.se/intresseanmalan-for-adoption/
Andy

Andy

 Andy ❤ 
 

Ibland kan corona ställa till det mer än nödvändigt och i detta fall har ett mycket tungt beslut fattats då Andy behöver fler sociala kontakter med lugna och trygga människor. Att leva ensam och i det närmaste isolerad med mycket få kontakter i corona tider kan sätta sina spår och matte känner nu att han behöver mer än vad hon någonsin kan ge honom.

Andy är en kille som blivit misstänksam mot personer han inte känner på grund av att matte bor på landet med mycket få kontakter runt omkring sig. Det går bra med andra trygga hundar och han har några människor i sin nära ”flock” som han blir väldigt glad över att få träffa men det räcker inte.

Andy behöver positiva kontakter i en trygg miljö och gärna en stabil tik i familjen som han kan leka och känna sig trygg tillsammans med. Andy kom till Sverige i november föregående år och matte har tvekat länge men för Andys skull är beslutet taget och vi hoppas att Andy hittar sitt hem där han kan få känna sig trygg trots att det finns okända människor runt omkring honom.

Andy är född 2017 väger ca 17 kg och är 52 cm i mankhöjd. Andy är en kille som nu söker sitt för alltid hem där han kan få fortsätta blomma ut som den fina hund han är.

Bailey

Bailey

 Bailey ❤ 
När Bailey bodde i Rumänien gick det ett rykte om att alla hundarna skulle förgiftas i ett större område. En familj som hade matat Bailey och hans syskon med mamma tog hela den lilla familjen och gömde dessa i ett garage. Nästa dag hade samtliga hundar i området blivit förgiftade och dödade. Deras gömställe blev också biljetten till en andra chans och att få fortsätta leva.
Bailey finns i dag i Sverige i ett jourhem och då han inte trivs i större flock måste han få hitta hem snarast möjligt. Tiden i Rumänien har satt sina spår och Bailey har visat en rädsla för män vilket många av dessa hundar kan göra. 
 
Detta är en kille som går fint i koppel, söker din ögonkontakt hela tiden där han också söker trygghet i en ledare som förstår sig på dessa hundars rädsla. Han behöver komma till ett lugnt hem där han helst kan få bo ensam och få den uppmärksamheten som han verkligen så väl behöver, gärna på landet eller i utkanten av staden. 

Vill du bli Baileys för alltid familj så hör av dig så att hans liv kan få börja “på riktigt”  

Bailey kommer genom en annan förening men då jourhemmet har fullt upp och vi känner till denna förening sedan många år tillbaka har vi lovat att hjälpa till och ta hand om eventuella intresseanmälningar från framtida familjer som vill ge denna fina killen en chans. 

Lämna in din intresseanmälan snarast om du tror att du är den rätta för killen. 
Bailey är född 2019. 

 Intresseanmälan hittar du här: https://www.dogrescue.se/intresseanmalan-for-adoption/

Rufus Fd Pluto

Rufus Fd Pluto

Rufus söker fortfarande sitt hem❤
 
Rufus ( fd Pluto) är en kille som har anpassat sig bra hemma hos familjen där han är väldigt lyhörd, kelig och vill alla väl i hans ”flock”. Han älskar och gosa och han är alltid villig att lära sig nya saker och att göra “rätt”
 
Men då umgänget är stort i familjen klarar han inte av främmande människor då han blir väldigt misstänksam mot personer som inte ingår i hans närmiljö. Rufus bor i dag mitt i storstan och han har det kämpigt då det händer alldeles för mycket runt omkring honom. Därav har ett tufft beslut för familjen nu tagits för Rufus skull då han behöver ett hem som är lugnt i ett område som inte tillhör stan..
Vi söker därför ett lugnt hem till denna killen där det gärna får vara en trygg kompis som kan fortsätta visa honom vägen.
 
I hemmet ska inte finnas barn eller ett större umgänge med barn då detta gör honom väldigt osäker och stressad..
Finns du därute som kan ge Rufus ett lugnt liv helst på landet så hör av dig med en intresseanmälan till oss..
 
Går vi vidare med din förfrågan så kommer vi att berätta mer och du kommer få kontakt med nuvarande ägare för mer information..
Rufus är 2 år, väger 26 kilo och är 58 cm i mankhöjd.
 
0