Då vi haft lite problem med denna sida och inte riktigt hunnit med så startar vi upp vår Aktuellt flik igen och kör igång! Det vi så här dagen innan Nyårsafton vill påminna om är vikten av säkerheten kring våra djur inför Nyårskvällen.. Något som vi inte kan ”tjata” nog om..

Nyår!
Nyår är också den tid på året som vi i Föreningen och i adoptionsgruppen ständigt bävar för då vi går med en ständig oro gällande inte bara våra adopterade hundar som fått sin guldbiljett hem utan också för alla andra hundar som denna helg kanske måste fly för sitt liv i panik då den lätt kommer ur sitt halsband eller sin sele om paniken sätter in.. Det är också av den anledningen vi valt att inte ta hem hundar för nära nyår och vi gjorde vår sista resa för 2018 i början av december.

Vi vet också att Nyår i hägnet kan bli hemsk och full beredskap finns på plats denna gång då vi blev totalt överraskade när hundratals hundar i panik sökte sin tillflykt till hägnet under förra nyårsafton. Vi kommer att vara förberedda denna gång.

Vi hoppas också att samtliga av våra adoptörer och hundägare tar vår oro på största allvar och dubbelkopplar, använder retriver koppel och inte går ut under de värsta timmarna och nu även begränsar promenaderna till bara de som behövs för hundens behov.

Vi hoppas också att våra adoptörer och hundägare virar kopplet runt handleden och har ett stadigt grepp, inte använder Flexikoppel och tar hjälp av kompostgaller som kan bilda en sluss till ytterdörren så att ingen hund kan smita ut när man går ut och in i sin lägenhet/ hus. Naturligtvis också att aldrig släppa hunden lös oavsett om det bara är för en snabbis i sin inhägnade trädgård.

Hur mycket ni än litar på er hund, hur tillgiven den än är så kommer ni inte ha en chans om den blockeras och på en sekund blir skrämd och flyktbeteendet sätter in, det kan kosta hundens liv och du kanske aldrig mer får se din förut så tillgivna vän..

Till dig som har katt vill vi också säga, var rädd om den och låt den stanna inne i värmen och tryggheten, skona den från detta hemska som annars kan bli det sista i kattens liv.

Vi hoppas att ni är med oss i våra tankar kring denna helg och att ni alla tar vår oro på största allvar, dessa hundar finns ständigt i våra hjärtan och vi vill inte att något händer dessa eller någon annan liten oskyldig individ som inte förstår varför det helt plötsligt skjuts, smäller och lyser upp en himmel där det luktar krut och fara överallt.

Facebook