Historien om Arak

Han kom att kallas för Arak!
Ensam och jagad i byn där han under flera år sökt mat och skydd blev han nu jagad för att han inte såg ut som alla andra.
Man stenade och man sparkade och slog med påkar efter honom då han skulle jagas bort från byn.
Arak var inte värd ett liv, han såg konstig ut då han hade en utväxt på benet som liknade en stor böld på över 4 kg och han sprang så gott hans förmåga klarade av det för att fly oftast utan att ens fått en matbit i sig..
Arak var hatad av alla och han visste inte varför.!

Se filmen

Arak var jagad och sprang för sitt liv och fick därför bedövas med pil för att kunna bli infångad till säkerheten och tryggheten långt bort från det fruktansvärda liv han blivit utsatt för under så lång tid.

Med en tumör och en utväxt på över 4 kg hade han svårt för att leva ett normalt liv och hade dessutom ett väldigt tufft liv då han fick skydda sig från både människor och andra lösdrivande hundar i olika revir. Arak var chanslös och hade med stor sannolikhet gått en plågsam död tillmötes om inte någon slagit larm och bett om hjälp.

En omedelbar operation var nödvändig och avlägsnandet av en tumör på strax över 4 kg påbörjades.

Operationen lyckades och Arak vaknade upp. Flera kilo lättare, utan en stor tumör hängandes vid ena benet.

Lättad och omtumlad, men något reserverad. Han placerades i DogRescues privata hundhägn där han under tre veckor injicerades med spruta och fortsatte att behandlas för att bli frisk. Idag bor han i hägnet tillsammans med dom andra hundarna och får mat och vård men är också redo för adoption.

En Arak som är “hel” igen och vid gott mod! En äldre kille som lär sig att lita på människan och nu sakta fått förtroendet tillbaka trots allt han varit med om. För Arak slutade det bra till slut men utan alla er som donerar pengar – hade vi inte kunnat göra något.

1