Årsmöte

2020-06-01

Kallelse till Föreningen DogRescues Årsmöte 2020
Gällande verksamhetsåret 2019

När:Måndagen den 29 juni kl 12.00
Var: Årsmötet kommer att hållas via konferens samtal
Information om mötet
Viktiga datum:
22/6
Motioner till styrelsen ska finnas hos oss senast denna dag.
Dessa ska skickas till info@dogrescue.se
15/6
Valberedning / alternativt medlemmar ska presentera sitt förslag på styrelse till föreningen senast denna dag alltså 2 veckor innan årsmötet. Föreningen ska då även presentera inkomna förslag på tillgänglig plats för medlemmarna senast 2 veckor innan årsmötet.
Medlemmars förslag skickas till info@dogrescue.se
Dessa personer är valbara till styrelsen, men ni kan även föreslå egna personer och var noga med motiveringen för dessa personer samt att personerna innehar medlemskriterier och kunskapsnivåer om föreningen som ställs.

Anmälan för deltagare som önskar deltaga på årsmötet sker senast den 22/6 till info@dogrescue.se där också telefonnummer samt kod kan fås för deltagande. Övriga dokument kan för medlemmar begäras på info@dogrescue.se ange vilken typ av dokument som önskas.

Väl mött på årsmötet för Föreningen DogRescue

I spåren av Corona..

Undantagstillstånd råder

Vi är många som följer utvecklingen av virusets framfart över Europa då alla länder är mer eller mindre drabbade så också Rumänien. Detta har gjort att vi nu har några hundar med väntande familjer som fått avvakta tills situationen lättar.

I Rumänien råder för närvarande undantagstillstånd och vi har under den senaste tiden varit tvungna att dra igång en TIA till foder då nödropet från Rudi kom att mat måste bunkras upp så att hägnet och djuren har tillräckligt då det även i Rumänien skapat ett visst kaos kring matsituationer för hundarna.

Räddningsinsatserna minskar inte trots Corona och vi fortsätter i samma takt med akuta insatser då fler och fler hundar blir dumpade när svångremmen dras åt i landet.

Med Din hjälp kan vi fortsätta att hjälpa den som inget har..

Donera 10 kronor eller mer för att hjälpa oss under krisen

Eller stöd oss genom att köpa några av våra andra produkter

Det är vårt jubileumsår!

Sov Gott Ares…

2019-07-30

Sov gott fina Ares

Ares är en av hundarna som blivit dumpad av sin ägare när denna lämnade landet och grannarna slog larm..

För ett par dagar sedan drabbades han av organsvikt och fick akut köras till kliniken där man har kämpat dag och natt för hans liv som till slut inte gick att rädda och han har fått somna in efter en kamp som varken han eller veterinärerna kunde övervinna..

Ares drabbades av babesios och då han tillhör rasen rottweiler är oftast utgången denna då dessa hundar är extra känsliga och mycket svåra att rädda tillbaka till livet trots intensivvård..

Ares finns inte längre kvar hos oss och himlen har fått en ny ängel att ta hand om.. Vi beklagar verkligen att du inte fick möjligheten att uppleva en ny fin familj som kunde ta hand om dig och det gör ont i våra hjärtan när vi tänker på vilket öde du gick tillmötes..

Vi säger också ett stort tack till din fadder Christina som varit dig trogen under lång tid och följt din resa i vårt hägn

Sov gott Ares och spring fri i ditt nya land utan smärtan och sorgen från ditt tidigare liv   

En reseskildring från hjärtat

2019-07-29

Susanne och Caroline kom hem i lördags med tre av våra juveler som nu försiktigt fått börja sina nya liv
I bland tror man att det bara är mys att åka ner till hägnet men det är så otroligt mycket känslor och så mycket ångest som följer med på “köpet”.. Läs Susannes reseberättelse här om dagarna i Rumänien

Susanne skriver:
Så många tankar som fladdrar efter fredagens besök i vårt hägn i Butimanu. Så många livsöden, många med historier som skulle få den värsta skräckfilm att blekna i jämförelse.

Några kikar fram lite försiktigt, osäkra och rädda för vad våra händer ska göra. En annan tar mod till sig och smyger fram bakom oss, snusar försiktigt ståendes på tå och beredd på flykt. Andra kastar sig fram, försöker klamra sig fast och vägrar släppa taget om oss. Tränger undan de andra, kryper in i våra famnar och försöker klistra sig fast. Vissa flyr in i sina krypin, vågar inte möta oss alls. Håller sig på säkert avstånd och iakttar våra rörelser.

Det gör ont att åka därifrån. En tomhet sprider sig i kroppen. Jag känner mig maktlös. Inget jag gör känns tillräckligt. De är säkra, räddade från gatan och från de kommunala dödshägnen, de får mat och vatten, har skydd mot väder o vind och slipper slag och sparkar.

Men de har ingen som älskar just dem, som smeker dem över ryggen när de vaknar på natten, som ömt petar bort skräpet som fastnat i pälsen, som skedar med dem i soffan på kvällarna och torkar deras päls efter regn. De har inte en egen bädd att vila på, ingen egen sele som sätts på varje dag för promenader, inga egna leksaker som valts ut till just dem. Ingen som ägnar dem den tid och kärlek de behöver för att blomma. Och de är alla värda just det. Att få bli älskade för sin egen skull.

Idag kramar jag mina egna svansbarn extra mycket. Tacksam för att de är bland de utvalda som fått egna hem. Och jag vet att jag aldrig kommer sluta att engagera mig för att fler ska få komma hem. Påminner mig själv om att varje insats gör skillnad. Det är som att ösa med sked ur ett hav men för varje enskild individ som får ett hem är det allt värt – ett liv

Sov Gott lilla Bambi

2019-07-21

Sov Gott lilla Bambi
Vi har idag nåtts av beskedet att Bambi inte längre finns kvar hos oss…
Bambi opererades för andra gången i sitt ben och komplikationer tillstötte efter operationen som hon inte klarade av dock led hon inte utan har stilla insomnat och har under hela tiden fått smärtlindring som gör att hon trots allt inte har haft ont. En infektion tillstötte som inte gav med sig och hon svarade inte på behandlingen som gavs..

Bambi har under hela tiden mått fint och hon slapp tack vare vårt veterinärteam lida och gå en plågsam död tillmötes ensam ute på fältet. Hon har under hela tiden mötts av kärlek som hon glatt tagit emot men idag är det med stor sorg i våra hjärtan som vi måste ge detta besked…
Stort tack till er alla som varit med oss och Bambi på denna resa för en framtid som tyvärr inte ville som vi.. Sov gott i ditt nya land Bambi där du nu kan springa fritt utan smärta   

Stort Tack! I dag är vi stolta!

2019-07-19
I dag kan vi inte vara tacksamma nog för denna fantastiska donation som ett anonymt svenskt företag i Bukarest har gett föreningen och hundarna   

En helt otroligt fin bil där vi kommer kunna rädda och köra många djur till en ny framtid och hjälp som vi haft svårt för den sista tiden då vi fått låna bil.

En otroligt värdefull hjälp som vi inte hade kunnat föreställa oss ens i tanken så miljoner TACK till vår anonyma givare för denna fantastiska gåva   

Tusen Tusen Tack   

Årsmöte

2019-06-04

Kallelse till Föreningen DogRescues Årsmöte 2019
Gällande verksamhetsåret 2018
När:Onsdagen den 26 juni kl 10.00
Var: Årsmötet kommer att hållas via konferens samtal
Information om mötet
Viktiga datum:
12/6
Motioner till styrelsen ska finnas hos oss senast denna dag.
Dessa ska skickas till info@dogrescue.se
12/6
Valberedning / alternativt medlemmar ska presentera sitt förslag på styrelse till föreningen senast denna dag alltså 2 veckor innan årsmötet. Föreningen ska då även presentera inkomna förslag på tillgänglig plats för medlemmarna senast 2 veckor innan årsmötet.
Medlemmars förslag skickas till info@dogrescue.se
Dessa personer är valbara till styrelsen, men ni kan även föreslå egna personer och var noga medmotiveringen för dessa personer samt att personerna innehar medlemskriterier och kunskapsnivåer om föreningen som ställs.

Anmälan för deltagare som önskar deltaga på årsmötet sker senast den 20/6 till info@dogrescue.se där också telefonnummer samt kod kan fås för deltagande. Övriga dokument kan för medlemmar begäras på info@dogrescue.se ange vilken typ av dokument som önskas.

Väl mött på årsmötet för Föreningen DogRescue

Vår lilla valpkille har också fått ett namn!

2019-03-27
Även den lilla valpkillen som kom springandes på vägen helt ensam hälsar så gott att allt är bra
Mat i magen varje dag, någon som pysslar om och kärlek i massor..Långt borta från lidandet på åkern..Han har idag fått namnet Wilmer  Så välkommen Wilmer till livet

Volvo flickan har fått ett namn!

2019-03-27
En liten hälsning från Volvo flickan som nu ser ut att klara sig och har visat sig vara en riktig kämpe Vi har idag vågat ge henne ett alldeles eget namn så välkommen till livet lilla Wilma

Rädda och osäkra men i trygghet!

2019-03-27
Uppdatering!
Dom är fortfarande rädda och undrar vad som pågår och hur dom har hamnat här..Som vid städning och rengöring av deras kennel då allt var väldigt märkligt för dom men ett måste för att få in rena mjuka bäddar att ligga på      

Nu slipper dom svälta och ropa på hjälp utan att någon hör dom. Underbara fina juveler som nu kommer få all den hjälp som behövs.

Stort tack Mission 46 är avslutad!

2019-03-23
Vi säger stort tack till alla inblandade inte minst till teamet och all personal som fanns på plats under Mission 46 i vårt hägn där man höll på till sena kvällen för att avsluta denna kampanj    

128 djur blev under 2 dagar kastrerade vilket betyder att mängder med valpar eller kattungar nu slipper födas och bli dumpade, mammor som slipper infektioner och andra hemska sjukdomar som akut kan uppkomma när man får valpar på valpar på valpar eller kattungar på kattungar..

Detta är stort då området inte haft veterinärer på lång tid innan vi satte fötterna där med vårt shelter och där man inte heller har värderat en kastrering då det varit lättare att dumpa valpar och kattungar ute på åkrarna …

Stort tack till alla som gjort detta möjligt och än en gång ett stort Tack till Peter och Janett som kom dit med fika

Vi behöver DIN Hjälp!

2019-03-23
Vi behöver din hjälp!
Mitt under kampanjen får Rudi ett samtal!

På en gård en bit från Butimanu finns 10 hundar alla ganska unga, utan mat, utan vätska och utan ägare. Mannen som ägde dessa är väldigt fattig och har för ett tag sedan åkt in på sjukhus och där fått båda sina ben amputerade. Ingen kunde hjälpa hundarna som nu svalt och var helt utan en chans när den gamle mannen inte längre fanns i hemmet.

Vi kan inte neka och idag har vårt hägn utökats med 10 st hundar som undkommer en långsam död långt ute på landet där ingen ser eller hör deras rop på hjälp men vi behöver hjälp för att klara det.. Alla ska undersökas, vaccineras och testas samt behöver rikligt med bra mat och bra vitaminer då vi inte vet hur länge dom varit utan mat. Kan du hjälpa oss att ge dessa en ny chans..
Vi inte vill säga nej..
Bankgiro nr: 614-9066 – Akut
Swish nr: 123 5457 106 – Akut

Stort tack för att ni finns      Stort tack till Peter och Janett!

2019-03-23
Medan kastrerings kampanjen pågår så kom Peter och Janett från Bukarest till hägnet för att bjuda alla på fika  Självklart passade dom också på att säga hej till den lilla flickan som hittades och fördes till vårt hägn efter att ha dumpats på motorvägen.

Stort tack till er för att ni kom och hade fika med er så att det blev ett litet avbrott mitt upp i det fina arbetet som utförs   

0